Οδηγίες Παιχνιδιού

Όλοι οι παίκτες μοιράζονται σε δύο ομάδες (καλοί – κακοί) και δίνεται ένας χαρακτήρας στον κάθε παίκτη. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι καλοί χαρακτήρες να βρουν και να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους κακούς χαρακτήρες και αντίστοιχα οι κακοί προσπαθούν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους καλούς χαρακτήρες. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να μείνει μέχρι το τέλος, με τουλάχιστον ένα παίκτη.

Για να ξεκινήσετε δημιουργήστε ένα νέο παιχνίδι και στείλτε το λινκ ή τον κωδικό παιχνιδιού στους φίλους σας για να μπουν στο ίδιο παιχνίδι. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 τύπους παιχνιδιού:

  • Κλασικό Παλέρμο, στο οποίο υπάρχουν 2 δολοφόνοι (φανερός – κρυφός), 1 αστυνόμος (ο οποίος είναι με τους καλούς) και όλοι οι υπόλοιποι είναι πολίτες.
  • Παιχνίδι τυχαίων χαρακτήρων, το οποίο πέρα από τους χαρακτήρες που περιλαμβάνει το Κλασικό Παλέρμο, είναι εμπλουτισμένο και με άλλους χαρακτήρες, όπου ο κάθε χαρακτήρας έχει και έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Όταν όλοι οι παίκτες είναι μέσα, μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Το παιχνίδι χωρίζεται σε 3 φάσεις:

  • Φάση ημέρας, κατά την οποία οι παίκτες συζητάνε για να καταλάβουν περίπου τον χαρακτήρα των υπολοίπων παικτών.
  • Φάση ψηφοφορίας, κατά την οποία οι παίκτες ψηφίζουν ποιον θεωρούν ύποπτο. Ο παίκτης με τις περισσότερες ψήφους βγαίνει εκτός παιχνιδιού και δεν μπορεί να συμμετέχει από εκείνη τη στιγμή και μετά σε καμία φάση.
  • Φάση νύχτας, κατά την οποία όλοι κλείνουν τα μάτια τους και οι δολοφόνοι επιλέγουν παίκτες για να δολοφονήσουν. Η ταυτότητα αυτών των παικτών δεν αποκαλύπτεται.

Ο παίκτης που δημιούργησε το παιχνίδι είναι και ο κύριος διοργανωτής του παιχνιδιού και αυτός καθορίζει την ροή του παιχνιδιού. Ο πρώτος που θα βγει εκτός παιχνιδιού, είναι ο βραδινός εκφωνητής και καθορίζει την ροή του παιχνιδιού κατά την διάρκεια της νύχτας. Μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι ο κάθε παίκτης γνωρίζει τον χαρακτήρα του και την ομάδα του. Κάποιοι γνωρίζονται μεταξύ τους και προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, χωρίς όμως να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Το παιχνίδι τελειώνει αυτόματα, μόλις βγουν εκτός παιχνιδιού και οι δύο δολοφόνοι (κρυφός – φανερός), οπότε νικάνε οι καλοί ή αν μείνει μέχρι το τέλος ο ένας δολοφόνος, οπότε νικάνε οι κακοί.